گروه تبلیغاتی پوشش با کادری باسابقه ، کاردان و حرفه ای ، یکی از پیشگامان عرصه تبلیغات در کشور می باشد. سوابق شناسنامه دار 33 ساله تولید فیلم ازسال 65 ، سابقه 26 ساله تدوین کامپیوتری از سال 72 و سابقه 21ساله طراحی وب سایت از81 در نقاط مختلف کشور از افتخارات ما می باشد . گروه تبلیغاتی پوشش با تکیه بردانش ، تعهد و پشتیبانی واقعی ، همواره موفق به ارائه بهترین خدمات ساخت تیزر تبلیغاتی، عکاسی صنعتی ، طراحی وب سایت ، سئو و طراحی کاتالوگ در اصفهان و دیگر نقاط کشور بوده است.
گیمیفیکیشن (gamification) یا بازیوارسازی یعنی از ساختارهای بازی، در پدیدههایی که ماهیت غیر بازی دارند استفاده کنیم. دلیل این کار این است که بازیها جذابیتهایی دارند که در دنیای غیر بازی آنها را پیدا نمیکنیم.بیشترین کاربردهای گیمیفیکیشن، افزایش مشارکت مخاطبان و مجاب کردن آنان به تغییر رفتار است.
بهرهگیری از این ویژگیهای منحصر به فرد بازیها، نتایج فوقالعاده ای را به همراه خواهد داشت. این ویژگیها(فیدبک آنی،علاقه به درگیر شدن،فراموشی گذشت زمان و …) باعث شده بازی به عنوان یک رسانه خاص برای درگیر ساختن مخاطب مورد استفاده قرار بگیردبا این تعریف متوجه میشویم که این پدیده، چقدر میتواند در حوزههای متفاوت، مفید باشد. محققان کاربردهای بازیوارسازی را در چهار دسته کلی تولید محصول،منابع انسانی،کمپین های بازاریابی و زندگی شخصی تقسیم بندی کرده اند.
گیمیفیکیشن (gamification) یا بازیوارسازی
اگر بخواهیم به گیمیفیکیشن به صورت جامع نگاه کنیم، نمیتوان تاریخ دقیقی برای ظهور آن مشخص کرد. یک اصطلاح قدیمی وجود دارد که احتمالا شما هم آن را شنیدهاید؛ «اگر حین انجام یک عمل، لذا که آن کار حتی شغل حوصلهسربر شما باشد اما شما از آن لذت ببرید، انگار که بازی میکنید»
گیمیفیکیشن یعنی ایجاد یک عنصری از تفریح و بازی کردن در عملی ساده و حوصلهسر بر؛ درست مثل زمانهایی که در حال کار کردن با اپلیکیشن تاکسی اینترنتی هستید و انتظار طاقتفرسا برای پیدا شدن یک راننده برای پذیرفتن مسئولیت جابهجایی شما در شهر، شما را مجبور میکند که موشن گرافی ماشین در حال حرکت را از موانع عبور دهید.
یا حتی زمانی که در حال وبگردی هستید و اینترنت شما طبق معمول قطع میشود و تب گوگل کروم به شما آن پیام لعنتشده No InternetConnection را میفرستد؛ حالا مجبور هستید که یک دایناسور کوچک را در بیابان بدوانید و از روی کاکتوس و کلاغ بپرانید. گیمیفیکیشن اینجا نقش سختی را ایفا و حتی مفهوم طاقتفرسایی مثل قطعی اینترنت را برای لحظاتی لذتبخش میکند.
شاید این روزها بیشتر راجع به گیمیفیکیشن و اهمیت آن شنیده باشید؛ اما فکر نکنید که این موضوع خیلی جوان است و طی دو سه سال اخیر شرکتها به فکر استفاده از این مفهوم افتادهاند. در سال ۲۰۱۳، مجله فوربز اعلام کرد که ۷۰ درصد از استودیوهای برتر و منتخب این مجله، به دنبال استفاده از استراتژی مارکتینگی هستند که این مفهوم در آن نقشی داشته باشد.
هدف گیمیفیکیشن
گیمیفیکیشن بهمنظور تحریک کاربر یا حتی کارکنان یک مجموعه برای تعامل بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد؛ پس میتوان گفت، هدف از گیمیفیکیشن درگیر کردن بازدیدکنندگان برای همکاری است.خود گمیفیکیشن و درگیر کردن کاربر، در نهایت وسیلهای برای رسیدن به هدفی مهمتر یا والاتر خواهد بود.
هدفی که برای هر مجموعهای میتواند متفاوت باشد. شاید گیمیفیکیشن در یک کمپین بازاریابی جشن سال نو باشد و هدف از آن، درگیر کردن مخاطب برای گرفتن شماره تلفن او باشد. یا هر نوع داده دیگری. شاید گیمیفییشن بهمنظور ترغیب مخاطب به خرید در بلک فرایدی باشد و کلی شاید دیگر.خیلی جالب است که برخلاف انتظار عموم، گیمیفیکیشن محدود به کسبوکارها و البته بهخصوص سایتها نیست.
هرجایی که قرار باشد کاربر، تعامل و ارتباط بیشتری از خود نشان دهد، گیمیفیکیشن کارساز خواهد بود. البته خب موضوع مقاله کاملاً راجعبه کاربرد گیمیفیکیشن در کسب و کار است! مسائل دیگر را از بحثمان دور میکند.
تاثیر گیمیفیکیشن در کسب و کار
اگر گیمفیکشن در کسب و کار بهدرستی استفاده شود، میتواند تاثیرات مثبت بسیاری داشته باشد. اجازه دهید رسالت گیمیفیکیشن را مجدداً یادآوری کنیم. درگیر کردن مخاطب با محتوای موجود در سایت! میتوان با قطعیت گفت که هدف نهایی هر سایتی، این است که بازدیدکننده محتوای موجود را مصرف کند و در یک مسیر به سمت هدف نهایی که (به احتمال قوی) فروش است، حرکت کند.
گیمیفیکیشن بیشتر از بازاریابی، به فروش کمک میکند؛ اما این به آن معنا نیست که گیمیفیکیشن در بازاریابی فایدهای ندارد! راستی، تفاوت فروش و بازاریابی را میدانید؟!وقتی کاربر وارد سایتی شود و تجربه جذابی مثل بازی کردن داشته باشد، بدون شک کسبوکار هم از این حس او منتفع خواهد شد. Gamification باید طوری پیادهسازی شود که مشتری را به زیبایی هرچه تمامتر در مسیر درست هدایت کند. درضمن، روایت داستان برند با المانهای مختلف و در طی این مسیر، میتواند یکی دیگر از دستاوردهای گیمیفیکیشن باشد.
در میان انواع تکنیکهای تبلیغات و بازاریابی دیجیتال، گیمیفیکیشن مزایایی دارد که آن را خاص و تاثیرگذار میکند. در واقع در این تکنیک از تاثیر المانهای بازیسازی برای بازاریابی کسب و کارها استفاده میشود. در ادامه به برخی از مزایای استفاده از gamification برای کسب و کارها اشاره میکنیم:
دریافت آنی بازخورد
یکی از مزایایی که باعث میشود تاثیرگذاری گیمیفیکیشن بیشتر از سایر تکنیکهای بازاریابی دیجیتال باشد، این است که در این روش پاداش دهی به صورت سریع و آنی انجام میشود. کاربر بلافاصله پس از این که در بازی شرکت میکند، پاداش خود را به صورت امتیاز یا تخفیف دریافت میکند و این یک عامل انگیزشی است که او را با برند یا محصول درگیر میکند.
احساس رضایت کاربر
همانطور که گفتیم، انسان به صورت ذاتی تمایل به رقابت و برنده شدن دارد، این همان عاملی است که باعث میشود شرکت در یک بازی یا مسابقه و برنده شدن تا این حد خوشایند باشد. حالا حس برنده شدن را در کنار حس دریافت تخفیف یا جایزه در نظر بگیرید! قطعاً ترکیب این دو عامل آن هم وقتی پای یک برند در میان باشد، تاثیر زیادی بر احساسات کاربران خواهد داشت.
معرفی محصولات یک برند و آموزش به مخاطبان در مورد مزیتها و برتریهای آن محصول، یکی از فرایندهایی است که در جریان بازاریابی اتفاق میافتد. در جریان بازی و مسابقه، این اتفاق بهتر و سریع تر رخ میدهد. گیمیفیکیشن سرعت و کیفیت آشنایی مخاطب با محصول را تا حد زیادی افزایش میدهد.
کاهش هزینه تبلیغات
بدیهی است که هزینه اجرای یک کمپین بازیسازی در مقایسه با سایر انواع کمپینهای تبلیغاتی بسیار کم است. شما فقط هزینه طراحی یک بازی را می پردازید و بقیه کار را خود کاربران انجام میدهند! بازی شما وایرال میشود و دست به دست میچرخد و بدون این که هزینه زیادی پرداخت کرده باشید، در مدت کوتاهی فراگیر میشود.
و در آخر...
گیمیفیکیشن این پتانسیل را دارد که بهعنوان یک ابزار قدرتمند در کسبوکار مورد بهرهبرداری قرار بگیرد. به کمک گیمیفیکیشن، کاربران، مشتریان و کارکنان خود را ترغیب میکنید تا در ازای یک پاداش درونی، بیرونی یا هر دو، عمل موردنظر شما را با کمال میل انجام بدهند. با استفاده صحیح و حسابشده از گیمیفیکیشن و توجه به نکات بالا میتوانید آگاهی نسبت به برند خود را افزایش بدهید، از رقبا پیشی بگیرید و تجربه منحصربهفردی را برای مشتریان خود رقم بزنید.
گیمیفیکیشن (gamification) یا بازیوارسازی
برای مشاهده مقالات بیشتر در مورد سئو سایت و طراحی سایت به صفحه مقالات سایت پوشش مراجعه نمایید.
نظر دهید